Telenet in gesprek met Orange rond toegang Voo-netwerk

Telenet bevestigt dat het in gesprek is met Orange om in de toekomst mogelijk toegang te krijgen tot het Voo-netwerk. De telecomprovider geeft voorlopig geen extra commentaar.

Na een exclusieve onderhandelingsperiode met Nethys, moederbedrijf van Voo, eind vorig jaar werd er een overeenkomst afgesloten met Orange België rond de overname van Voo. In totaal betaalt Orange 1,8 miljard euro voor 75 procent min één aandeel voor Voo. Hiermee krijgt Orange het kabelnetwerk van Wallonië en een deel van Brussel onder eigen beheer.

Telenet laat nu in een officieel bericht weten dat het in overleg is met Orange over de de mogelijk toekomstige toegang van Telenet tot het Voo-kabelnetwerk. Telenet geeft geen verder commentaar op deze gesprekken, in afwachting van het resultaat daarvan.

De Franstalige nieuwssite LPost dwong Telenet naar een officiële reactie na een eerder nieuwsbericht dat Telenet en Orange een raamakkoord hadden bereikt.  

Op dit ogenblik loopt er nog een Europees onderzoek naar de deal tussen Orange en Voo. Het is tot uiterlijk 6 december wachten of de instantie de overname groen licht geeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home