Teamleader neemt videovergaderplatform Vectera over

teamleader

Teamleader koopt Vectera. Dat platform maakt eenvoudige digitale vergaderingen met klanten mogelijk en moet zo het aanbod van Teamleader zelf versterken.

Het Gentse Teamleader koopt Vectera voor een niet nader genoemd bedrag. Vectera is een Vlaamse onderneming gespecialiseerd in videomeetings. Het platform van het bedrijf stelt ondernemingen in staat om videovergaderingen op te zetten met klanten zonder dat daar extra software voor nodig is. Bovendien integreert Vectera administratie, analyse en follow-up. Zo kan je onder andere vergaderingen rechtstreeks inplannen of offertes annoteren.

Vectera bedient meer dan 4.800 organisaties in meer dan 100 landen en is zo een bescheiden concurrent voor onder andere Zoom.  In ietwat wollige termen noemt mede-oprichter Dieter Dehaemers Vectera een customer meeting platform.

Complementair

De oprichters van Teamleader en Vectera kennen elkaar al geruime tijd en zien een match in zowel de doelstelling van beide bedrijven als de cultuur. “Met de overname van Vectera kopen we innovatie”, zegt Teamleader-CEO Jeroen De Wit. “We halen een team binnen dat snel innovatieve oplossingen kan aanleveren waarmee we onze klanten meer meerwaarde kunnen bieden.”

De overname past volgens de CEO in de groeistrategie van Teamleader. Het bedrijf wil ondernemingen helpen om met zo weinig mogelijk gedoe te focussen op klanten. Het platform van Vectera moet daarbij helpen. Vectera van zijn kant krijgt via de integratie met Teamleader een complementaire partner die de groei verder kan ondersteunen. Wat de overname concreet zal inhouden voor de klanten van Vectera communiceren de bedrijven op een later tijdstip. Het is niet de eerste keer dat Teamleader zijn groei versnelt via een acquisitie. Zo nam het bedrijf in 2019 al Yadera over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home