Splunk haalt 1 miljard dollar op voor nieuwe focus op cloud

Splunk maakt bekend dat het 1 miljard dollar aan investering van Silver Lake heeft opgehaald om zijn groei-initiatieven te ondersteunen en aandelen terug te kopen. 

Als gevolg van het nieuws stegen de aandelen van Splunk met meer dan 12% in waarde. Dankzij de investering van 1 miljard dollar zijn de aandelen van Splunk veel meer waard dan hun huidige prijs. Dat maakt aandeelhouders optimistisch over de toekomst van het bedrijf. 

Splunk biedt een populair software platform dat automatisch gegenereerde data verwerkt, zoals server error logs. Cybersecurity teams gebruiken het platform om door infrastructuurdata te filteren naar signalen van een datalek. Application engineers gebruiken het platform om prestatiefouten te ontdekken in workloads. Daarnaast kent Splunk nog veel meer gebruikerstoepassingen. 

Net als veel andere grote spelers in de enterprise software-markt is Splunk de laatste jaren druk bezig om zijn technologie aan te passen op de cloud. Met de aankondiging van de investering, introduceert Splunk dan ook meteen een nieuw cloud-based aanbod.

Cloud-gerichte strategie is nu al een succes

Het lijkt erop dat de cloud-gerichte strategie van Splunk nu al een succes is. Vorig kwartaal piekte de wederkerende omzet van de cloudoplossingen van Splunk met 83% ten opzichte van een jaar eerder. De cloud-tak van het bedrijf zorgt al voor meer dan de helft van de omzet. 

Toch bracht de stap naar de cloud de nodige uitdagingen met zich mee. Zo nam het verlies van het bedrijf afgelopen kwartaal toe, doordat Splunk veel investeerde om zijn cloudstrategie te boosten. De inkomsten per aandeel waren daardoor een stuk lager dan verwacht. Splunk Chief Executive Doug Merritt is er echter van overtuigd dat het bedrijf later dit jaar weer een positieve cashflow heeft. De investering van Silver Lake bevestigt dat vooruitzicht. 

“We hebben ons bedrijf significant ontwikkeld sinds we meer dan twee jaar geleden begonnen met onze transformatie naar een cloud-first bedrijf. De aankondiging van vandaag bevestigt opnieuw de kracht van onze fundamenten, cloud strategie en groeitraject”, zegt Merritt in een statement. 

Nadruk op cybersecurity

De producten die Splunk gaat uitbrengen als onderdeel van zijn cloud-gerichte benadering leggen vooral de nadruk op het uitbreiden van zijn cybersecurity-mogelijkheden. Doordat online bedreigingen steeds verfijnder worden, geven bedrijven steeds meer uit aan tools om hun data te beschermen. De markt voor cybersecurity groeit daardoor snel. 

Security Cloud, het cloud-aanbod dat Splunk vandaag onthult, biedt tools voor het onderzoeken van datalekken. Het product is gebaseerd op het platform van TruSTAR, waarmee databeheerders cybersecurity data kunnen managen om datalekken te onderzoeken. Splunk nam TruSTAR afgelopen maart over. Vorige maand bracht Splunk ook al zijn Observability Cloud uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home