Splunk Observability Cloud houdt stabiliteit toepassingen in het oog

Splunk maakt zijn Splunk Observability Cloud breed beschikbaar. Dat platform biedt zichtbaarheid in de staat van applicaties, waar ze ook draaien.

Splunk kondigt de brede beschikbaarheid van zijn Splunk Observability Cloud aan. Dat platform combineert Splunk Infrastructure Monitoring, Application Monitoring, On-Call, Real User Monitoring, Synthetic Monitoring en Log Observer in één enkel product. De tool biedt een centraal platform waarop beheerders toepassingen in hun hele operationele IT-omgeving in het oog kunnen houden, net als de toepassingen die er draaien.

Splunk Observability Cloud helpt mee met de detectie van operationele problemen en heeft onderzoekstools en probleemoplossingscapaciteiten aan boord. Dankzij de realtime data zien admins snel waar er een probleem is en idealiter ook wat de achterliggende oorzaak is. Dat moet tijd van probleem tot oplossing drastisch reduceren. Het nieuwe platform catert aan complexe IT-omgevingen met een hybride structuur, waar het overzicht soms moeilijk te vinden is.

Beschikbaarheid

De brede ambitie van het nieuwe aanbod past perfect in een DevOps-aanpak, waar de operationele kant en de applicatie-ontwikkeling al nauw met elkaar verweven zijn. Splunk is niet de enige die inzicht in applicaties en de operationele omgeving verzamelt in één omgeving. AWS biedt zelf een gelijkaardige tool met AWS DevOps Guru voor in de cloud.

Splunk Observability Cloud is beschikbaar in een nieuw prijsmodel dat Splunk entity-based pricing noemt. De prijs is zo gebaseerd op het aantal hosts dat je wil monitoren en niet op de hoeveelheid data die het platform verwerkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home