Smartphones kruipen uit het dal: voor het eerst in twee jaar positieve groei

smartphones groei

Goed nieuws voor de smartphone-industrie: na twee jaren van consistent dalende verkoopcijfers is er eindelijk weer een positieve groei op te merken.

De marktcijfers die Counterpoint vanochtend publiceerde, zullen op luid gejuich onthaald zijn onder de smartphonefabrikanten. In oktober zijn er vijf procent meer smartphones over de toonbanken gegaan dan in oktober 2022. Het was geleden van de zomer van 2021 dat de smartphone-industrie nog eens een positief groeipercentage kon laten opteken. Het aantal verkochte units bereikte ook het hoogste peil sinds januari 2022.

De groei is vooral te danken aan het Midden-Oosten en Azië, zeggen de analisten van Counterpoint. Europa heeft zeker niet voor de ommekeer gezorgd, want de smartphoneverkoop daalde hier verder met nog eens elf procent. Er zijn twee merken in het bijzonder die een flinke duit in de zak hebben gedaan. Apple heeft naar goede gewoonte een flinke eindsprint ingezet in het vierde kwartaal met de lancering van de nieuwe iPhones. Maar er was ook de opmerkelijke herrijzenis van Huawei in de Chinese smartphonemarkt.

lees ook

Huawei verrast vriend en vijand met vlaggenschip Mate 60 Pro

Maand van de ommekeer

Oktober moet de maand van de ommekeer worden voor de smartphoneverkoper. Counterpoint verwacht dat de positieve groei zich zal verder zetten in het lopende kwartaal. Die cijfers kunnen we in januari pas verwachten, aangezien het kwartaal nog loopt tot en met 31 december.

Dan worden de marktverhoudingen mogelijk ook weer door elkaar geschud. Het laatste kwartaal van het jaar is traditioneel van Apple en niet voor Samsung. We zijn ook benieuwd of we Huawei weer gaan zien opschuiven in de rangschikking.


Laatst bijgewerkt op 23/11.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home