SK hynix stopt SSD-business van Intel in nieuwe dochteronderneming Solidigm

De eerste fase van de verkoop van de SSD-business van Intel aak SK hynix is rond. Het bedrijf zal de activiteiten onderbrengen in een nieuwe onderneming.

Met de goedkeuring van de Chinese antitrust-regulator eind vorig jaar was de weg vrij voor de overname van Intels SSD-tak door geheugenspecialist SK hynix. De eerste fase van die verkoop is intussen afgerond. In die fase ontvangt Intel zeven miljard van de afgesproken negen miljard. SK hynix krijgt daarvoor het gros van de SSD-business met een deel van de bijhorende intellectuele eigendom en de geheugenfabriek van Intel in Dalian, China.

Intel blijft zelf nog NAND produceren in Dalian en behoudt ook nog intellectuele eigendom en werknemers tot 2025. Dan wordt de deal finaal afgerond en betaalt SK hynix de laatste twee miljard.

Solidigm

SK hynix is al een grote geheugenfabrikant en bouwt zelf SSD’s voor mobiele toestellen. Met de overname van Intel kan het bedrijf binnenbreken in de enterprisemarkt. De SSD-business van Intel wordt niet meteen geïntegreerd met SK hynix zelf, maar komt in een afzonderlijke nieuwe dochteronderneming terecht: Solidigm. Solidigm zal ongeveer 2.000 werknemers tellen en krijgt een hoofdkwartier in het Amerikaanse San Jose.

lees ook

Intel verkoopt geheugentak aan SK Hynix: waarom deze drastische zet?

Intel van zijn kant is de geheugenbusiness liever kwijt dan rijk. De markt is lucratief maar ook competitief, en Intel wil liever focussen op zijn core business met de ontwikkeling en productie van CPU’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home