Licht op groen voor overname geheugendivisie Intel door SK hynix

Met de toestemming van de Chinese mededingingsautoriteit staat wereldwijd het licht op groen voor de verkoop van de NAND- en SSD-divisies van Intel aan geheugenspecialist SK hynix.

De Chinese antitrust-autoriteit ziet geen graten in de acquisitie van de NAND- en geheugenbusiness van Intel door SK hynix. De Chinese autoriteit was de laatste die nog goedkeuring moest geven, na een eerder fiat van instanties in Europa, de VS, het VK, Taiwan en Zuid-Korea. SK hynix hoopte tegen het einde van 2021 alle toestemmingen op zak te hebben, en haalt die deadline zo net.

Voorwaarden

SK hynix is een Zuid Koreaanse geheugenbouwer, gespecialiseerd in DRAM-chips. Gartner bestempelt SK hynix als de op twee na grootste fabrikant van semiconductors ter wereld, met een marktaandeel van 5,5 procent in 2020. De overname van de geheugenactiviteiten van Intel kan het bedrijf een flinke boost geven. China eist daarom dat SK hynix zijn prijzen op de Chinese markt competitief houdt. Bovendien mag de geheugenspecialist geen samenwerkingen afsluiten met concurrenten de competitie op de markt verder zou beïnvloeden.

SK hynix maakte de acquisitie al eind 2020 bekend. De overname is goed voor 9 miljard dollar en is de grootste uit de geschiedenis van het Koreaanse bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home