Schneider Electric introduceert nieuw automatiseringsframework met Intel en Red Hat

In samenwerking met Intel en Red Hat heeft Schneider Electric een nieuw Distributed Control Node (DCN)-softwareframework gelanceerd, gericht op het verbeteren van open automatisering en het stimuleren van industriële innovatie door interoperabiliteit en draagbaarheid.

Schneider Electric heeft, in samenwerking met Intel en Red Hat, een nieuw softwareframework geïntroduceerd: Distributed Control Node (DCN). Dit framework is bedoeld om industriële automatisering te vereenvoudigen en te moderniseren. Het maakt deel uit van de uitbreiding van het EcoStruxure Automation Expert systeem en biedt een softwaregedefinieerde plug-and-produce oplossing. Hiermee kunnen industriële bedrijven hun activiteiten efficiënter inrichten, de kwaliteit waarborgen, en kosten en complexiteit verminderen.

OPAF

De introductie van het DCN-framework is in lijn met de doelstellingen van het Open Process Automation Forum (OPAF), dat zich inzet voor het bevorderen van interoperabiliteit en portabiliteit in de industrie. Het project, het resultaat van twee jaar gezamenlijke inspanningen, is gericht op het creëren van toekomstbestendige, efficiënte gedistribueerde besturingssystemen.

Het nieuwe framework maakt gebruik van het Red Hat Device Edge op de nieuwe DCN-software, naast Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift. Deze worden ingezet op de compute-laag voor DCN-implementaties, in combinatie met een besturingsinfrastructuur van Schneider Electric en een referentiearchitectuur van Intel. Het DCN-framework bestaat uit twee hoofdcomponenten: een Advanced Computing Platform (ACP) dat zorgt voor de control workload, en het DCN zelf, uitgerust met energiezuinige industriële systemen met Intel Atom x6400E-serie processors.

Grote stap

Deze samenwerking tussen Schneider Electric, Intel, en Red Hat vertegenwoordigt een stap voorwaarts in de transitie naar flexibele, softwaregedefinieerde industriële controle- en automatiseringssystemen. Het initiatief is gericht op het verbeteren van de mogelijkheden voor automatisering en interoperabiliteit in de industrie, door gebruik te maken van een consistente platformbenadering die AI, edge computing, en meer omarmt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home