SAP neemt extra maatregelen om Russische markt af te sluiten   

SAP

SAP verlaat de Russische markt volledig. Het bedrijf gaat klanten met cloudgebaseerde abonnementen volledig afsluiten.

In een bloedige tweet vraagt Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov SAP om alle diensten in Rusland stop te zetten. “Hoe lang nog zal je Rusland helpen met het vermoorden van kinderen in Oekraïne?”, stond er te lezen in de tweet gericht aan SAP. De vicepremier voegde ook een foto toe waarop het logo van het bedrijf besmeurd is met bloed.

Bijna een maand na de tweet besluit SAP de Russische markt volledig af te sluiten. De verkoop van nieuwe diensten en producten in het land pauzeerde het bedrijf net na de Russische invasie. Nu komt daar het onderhoud en de ondersteuning van reeds lopende on-premises softwarelicenties bij. Cloudabonnees worden volledig afgesloten.

Onmogelijk markt volledig af te snijden

SAP liet eerder in maart al verstaan dat het onmogelijk is om alle bedrijven die werken met SAP-producten af te sluiten. “Er zijn klanten in Rusland die hun SAP-producten op locatie hebben gekocht en geïmplementeerd en deze producten beheren met hun eigen interne IT-afdelingen. Dit betekent dat, ongeacht de beslissing van SAP om geen enkele vorm van ondersteuning of betrokkenheid te bieden, deze klanten de producten nog steeds onafhankelijk van SAP kunnen blijven gebruiken.”

On-premises diensten worden volledig stopgezet, zodra het bedrijf een geschikte manier heeft gevonden dat uit te voeren. Cloud-abonnees krijgen drie opties: data verwijderen, data terughalen of data migreren naar een datacentrum buiten Rusland. In het laatste geval hebben bedrijven nog maar een tijdelijke optie in handen. Abonnementen zullen namelijk geen verlening krijgen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home