Samsungs chipafdeling riskeert klappen na stabilisatie DRAM-markt

Samsung Electronics heeft in Q1 2018 opnieuw recordcijfers genoteerd. Je zou denken dat Samsungs aandelen na zo’n nieuws de lucht in schieten, maar analisten bij UBS verwachten een daling in DRAM-prijzen, wat een impact heeft op de rest van 2018.

Analisten verwachten dat Samsung minder winst gaat boeken in het tweede kwartaal door een tragere groei in DRAM chipprijzen en hogere marketingkosten voor de Samsung Galaxy S9. Desondanks betekent het niet dat Samsung in de problemen komt. “Zelfs wanneer de winsten dalen in de tweede helft van het jaar, zal Samsung over heel 2018 nog steeds mooie cijfers kunnen voorleggen,” zegt Son Myung-sup.

De DRAM-prijsgroei bereikt nu stilaan zijn piek, maar dat betekent daarom geen slecht nieuws voor Samsung. Lagere prijzen zorgt meestal voor een grotere vraag, waardoor er op dat vlak opnieuw meer winst kan worden gemaakt.

Nadat de prijs van NAND-chips vorig jaar al flink daalde, zijn analisten extra voorzichtig met de DRAM-prijzen om in te schatten wanneer de piek bereikt is.

Ondanks dat de chipbusiness voor Samsung bijzonder belangrijk is, staat de mobiele divisie opvallend stabiel. De groep is goed voor 40 procent van alle inkomsten. Er wordt met argusogen gekeken naar het succes van de Samsung Galaxy S9 voor Q2 wat de smartphone na het pre-ordersucces zal doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home