Samsung zou dit jaar de smartphoneproductie terugschroeven  

Samsung Galaxy S22 Ultra

Volgens enkele interne bronnen vermindert Samsung dit jaar de productieaantallen. In totaal rollen 30 miljoen toestellen minder van de band dan eerst verwacht werd.

Samsung zou een wijziging doorvoeren in zijn productieplanning voor dit jaar. Het vooropgestelde doel van de productie van 310 miljoen toestellen, wordt teruggeschroefd naar 280 miljoen. Het nieuws werd naar buiten gebracht door het Koreaanse merk Maeil Business News.

De reden voor de wijziging is het economische klimaat dat een stuk slechter is dan voor de pandemie. De combinatie van het virus met de oorlog in Oekraïne, vermindert de koopkracht van consumenten.

Spreiding

Het is niet zo dat Samsung enkel de duurste toestellen in mindere aantallen zal produceren. De budgettoestellen zullen eveneens minder vaak van de band rollen. Dat komt doordat verwacht wordt dat zowel gebruikers met een vlagschip als met een budgettoestel de maximale levensduur uit hun toestel zullen halen nu het minder evident is geld vrij te maken voor een nieuw model.

De fabrikant is niet de enige die anticipeert op de verslechterde economie. De oorlog heeft heel wat merken doen besluiten Rusland al dan niet tijdelijk te verlaten. De druk op de rest van de economie erbovenop zal meer merken tot hetzelfde besluit doen komen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home