Samsung voorziet medische apparatuur van AI-algoritmen

medische beeldvorming

Samsung past artificiële intelligentie toe op zijn grafische apparatuur die radiologen helpt met het vaststellen van diagnoses. Met name de echografie, digitale radiografie, computertomografie en MRI-scans hebben volgens de Zuid-Koreaanse techgigant baat bij de AI-toepassing. 

Samsung presenteerde met zijn medische bedrijfstak, Samsung Medison, verschillende diagnostische beeldvormingssoftware tijdens de Radiological Society of North America 2018 Annual Meeting (RSNA 2018) in Chicago.

Zo werd onder meer Samsungs ‘S-Detect for Breast’ tentoongesteld. Een machine die afwijkingen in het borstweefsel met behulp van echo’s analyseert en deze vervolgens vertaalt naar gestandaardiseerde rapporten en classificatie. Ook op het gebied van digitale radiografie heeft Samsung AI-software ontwikkeld, genaamd ‘SimGrid’. Deze oplossing maakt beelden van longweefsel zichtbaar, die tijdens röntgenstraling op de borst worden verduisterd door bot.

De AI-software ‘Auto Lung Nodule Detection’ zorgt voor het meer nauwkeurig meten van longknobbeltjes, die meestal worden ontdekt op een longfoto of ct-scan van de longen. Daarnaast heeft Samsung ook een mobiele beroerte-eenheid voor computertomografie geïntroduceerd en ontwikkelt het bedrijf AI-technologie waarmee MRI’s bijvoorbeeld informatie kunnen weergeven over de dikte van het kraakbeen en afbeeldingen van artritis bij de knie.

Nauwkeurigheid

Volgens ZDNet citeerde Samsung een studie van Tommaso Bartolotta, professor radiologie aan de Universiteit van Palermo in Italië, waaruit blijkt dat het toepassen van AI-software in grafische apparatuur er zelfs voor zorgt dat artsen met minder dan vier jaar ervaring nauwkeuriger een diagnose kunnen stellen. De nauwkeurigheid zou verhogen van 83 naar 87 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home