Samsung verlaagt chipproductie gevoelig na forse winstdaling

DDR RAM geheugen

Samsung schroeft zijn chipproductie terug nu klanten grote voorraden hebben opgebouwd na tekorten tijdens de coronapandemie.

Chipgigant Samsung meldt in zijn voorlopige kwartaalcijfers dat de productie van geheugenchips ‘tot een betekenisvol niveau wordt verlaagd’ volgens Belga. De operationele winst daalde afgelopen kwartaal met 95 procent tot omgerekend 416 miljoen euro, het laagste sinds 2009.  

De hele chipsector keek al langer naar Samsung, dat eind vorig jaar vrolijk meedeelde dat het chips aan een hoog tempo zou blijven bakken ondanks de dalende vraag volgens andere concurrenten binnen de sector. Resultaat: enorme overschotten, wat de prijzen voor iedereen onder druk zet.

Nu beslist Samsung om de productie van geheugenchips ‘betekenisvol’ te verlagen, wat op termijn moet leiden tot prijzen die opnieuw zullen stijgen.

Dat Samsung als groots chip- en elektronicabedrijf toch nog winst weet te maken, heeft mogelijks te maken met de succesvolle lancering van de Galaxy S23-smartphones. Vooral de Samsung Galaxy S23 Ultra blijkt volgens CNBC een enorm succes. Van alle wereldwijde pre-orders voor de Galaxy S23 line-up reserveerde 60 procent de Ultra-variant, het meest prijzige toestel dat start vanaf 1.399 euro incl. btw.

Samsung communiceert later deze maand meer details wanneer het zijn volledige kwartaalrapport publiceert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home