Salesforce stopt met zijn Einstein Voice Assistant

salesforce einstein

Bedrijfssoftwaregigant Salesforce stopt deze maand met de Einstein Voice Assistant. Dat maakt het bedrijf bekend in zijn nieuwste release notes. Het grotere Einstein AI-platform blijft nog wel bestaan. Salesforce blijft het platform ook updaten met nieuwe functies. Alleen het spraakassistent gedeelte gaat weg. 

Het einde van de spraakassistent komt slechts een kleine twee jaar nadat het werd gelanceerd. Minder dan een jaar geleden maakte Salesforce het mogelijk voor klanten om hun eigen aangepaste spraakassistenten te maken.

De aankondiging vanuit Salesforce is heel kort. Het enige wat het bedrijf erover zegt in de release notes is dat “Einstein Voice Assistant gepland staat teruggetrokken te worden op 10 juli 2020”. Het terugtrekken van de spraakassistent geldt zowel voor de iOS als de Android-apps van Salesforce. 

Focus op Salesforce Anywhere

“Spraak is een prioriteit bij Salesforce. Functies omtrent spraak zijn ingebouwd in meerdere producten en Platform-diensten,” vertelt een woordvoerder van Salesforce in een e-mail aan Voicebot. Onder andere Service Cloud Voice en Einstein Call Coaching zijn gebaseerd op spraaktechnologie. Ook de nieuwe Salesforce Anywhere app bevat functies met spraak mogelijkeden.

“Op dit moment stoppen we met onze béta’s van de Einstein Voice Assistant en Einstein Voice Skills. De kennis die we opgedaan hebben, blijven we gebruiken in ons nieuwe product (Salesforce Anywhere App). De app zal gebruik maken van spraak functies in een vernieuwde manier om de productiviteit, gebruiksgemak en samenwerking te verbeteren.” Zo vertelt de Salesforce woordvoerder. 

Veranderende prioriteiten

Het ziet ernaar uit dat het hele Voice Assistant team is overgeplaatst naar de Salesforce Anywhere App. Salesforce Anywhere is gebouwd rondom tools die samenwerken voor werken op afstand. De app bevat onder andere video- en tekstberichten binnen het Salesforce-systeem. Nu veel meer mensen vanuit huis werken, is het ook logisch dat Salesforce zijn prioriteiten bijstelt en zich focust op tools voor werken op afstand. 

Mocht Salesforce toch nog besluiten om te gaan experimenteren met spraakassistenten, dan zal het niet ontbreken aan goede partners. Naast de samenwerking met Amazon, werkt Salesforce ook met Apple om een nieuwe versie van de mobiele app te maken. Zo kunnen iOS-gebruikers de app controleren met de Siri spraakassistent van Apple. Daarnaast maken Microsoft en andere grote bedrijfsplatformen gebruik van voice en AI in hun diensten. Dit geeft Salesforce opties genoeg om Einstein weer een stem te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home