Veilig identiteitsplatform SailPoint verkocht voor 6,9 miljard dollar

IAM sailpoint

Thoma Bravo, een private equity-firma gespecialiseerd in technologie, koopt SailPoint en versterkt zijn securityportfolio na eerdere overnames en investeringen.

SailPoint is een zogenaamde Identity & Access Management-specialist (IAM) die een extra veiligheidslaag legt over bestaande loginprotocollen. Dankzij hun platform kunnen bedrijven erop rekenen dat enkel gebruikers toegang krijgen tot applicaties en data die relevant zijn voor hun job.

Om dat te kunnen, heeft de tool ontzettend veel informatie nodig binnen het netwerk om de identiteit en werkwijze van elke werknemer in kaart te brengen. Voor IT-teams betekent dat vaak manueel werk om toegang te verlenen, iets wat SailPoint grotendeels automatiseert. Zelfs wanneer de rol van iemand binnen de organisatie verandert, kan het platform dat handig begeleiden.

De geïntegreerde AI-componenten binnen SailPoint helpen IT-securityteams om zwakke punten binnen het netwerk te dichten zodat hackers geen kans krijgen.

Thoma Bravo

Dit is niet de eerste overname van Thoma Bravo. Het heeft vandaag een flink aandeel in onder andere McAfee, Sophos en Barracuda. Vorig jaar kocht het securityspecialist Proofpoint voor 12,3 miljard dollar en haalde het bedrijf van de beurs. Hetzelfde moet nu ook gebeuren met SailPoint in de tweede jaarhelft van 2022.

Bronnen dichtbij de deal met SailPoint vertellen aan Axios dat Thoma Bravo de shift naar een SaaS-model verder doorzet. Het wil in de toekomst SailPoint verder consolideren binnen de IAM-business, wat mogelijk wijst op meer overnames binnen deze sector de komende periode.

Thoma Bravo investeerde in 2020 ongeveer 13,2 miljard dollar binnen het IT-securitysegment en verhoogde dat bedrag in 2021 naar 16,1 miljard dollar. Dit jaar lijkt Thoma Bravo deze trend verder te zetten met de overname van SailPoint.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home