Netwerkbeveiligingsbedrijf Proofpoint gaat privé met recorddeal van 12,3 miljard dollar

Cyberbeveiligingsspecialist Proofpoint verdwijnt van de beurs. Een private investeringsfirma koopt het bedrijf voor recordbedrag van 12,3 miljard dollar.

Investeringsfirma Thoma Bravo koopt cybersecurityspecialist Proofpoint voor 12,3 miljard dollar. De overname is één van de grotere technologiedeals in de geschiedenis en de grootste cybersecurity-overname ooit. Thoma Bravo telt een meerprijs van 34 procent neer op het aandeel van Proofpoint, waardoor aandeelhouders kunnen uitkijken naar een bedrag van 176 dollar per aandeel. Wie aandelen van Proofpoint bij de beursgang in 2021 in huis haalde aan de startprijs van ongeveer 13 dollar, strijkt zo een mooie winst op.

Ervaring

Het is niet de eerste keer dat Thoma Bravo een publiek beveiligingsbedrijf privaat haalt. In 2017 telde de organisatie 1,6 miljard neer voor Barracuda en vorig jaar kocht de investeerder Sophos voor 3,9 miljard dollar. De overname van Proofpoint zit door de enorme kostprijs echter in een andere categorie.

De overname moet Proofpoint vrij maken van de beperkingen van de beurs, waardoor het zich flexibeler kan richten op actuele uitdagingen. Bovendien kan Thoma Bravo als ervaren software-investeerder extra ondersteuning bieden. Wat de precieze toekomstplannen zijn, is wel onduidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home