IT-bedrijf S3S breidt diensten uit met overname telecombedrijf Mercuron

S3S richt zich als IT-bedrijf op geavanceerde opslag- en serveroplossingen. Mercuron is gespecialiseerd in het versterken van indoor 4G- en 5G-netwerken, ASTRID en langeafstandsstraalverbindingen.

Voor beide partijen is de overname een logische stap voorwaarts. S3S breidt hiermee haar marktsegment horizontaal uit en versterkt haar positie in de IT-sector. Mercuron heeft de afgelopen drie jaar een mooie groei doorgemaakt, die nu duurzaam kan worden verdergezet met de hulp van S3S.

Met deze overname streven Christophe Dekeukeleire en Roel De Frene, zaakvoerders van S3S, ernaar om Mercuron gereed te maken voor de internationale markt en tegelijkertijd een lokaal gecertificeerd partnernetwerk op te bouwen.

Investeringsgroep Gumption zal de activiteiten van Mercuron verlaten, terwijl medeaandeelhouder Xavier Bracke aan boord blijft om het partnernetwerk verder uit te bouwen.

lees ook

Probeer voor je koopt: waarom S3S en Gigabyte klanten workloads laten uitproberen op dure servers

Met meer dan 1000 operationele locaties in België is Mercuron marktleider binnen zijn niche.

Dekeukeleire en De Frene: “We zullen Mercuron positioneren als een belangrijke internationale speler. We zijn ervan overtuigd dat de synergie tussen S3S en Mercuron zal resulteren in een dynamische groei en innovatie op het gebied van 5G Edge technologische ontwikkelingen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home