S3S en GIG lanceren private cloudoplossing op maat van bedrijven

Serverspecialist S3S lanceert samen met GIG een private cloud-aanbod waarbij klanten gespecialiseerde hardware in een eigen omgeving kunnen combineren met het gebruiksgemak van de cloud.

S3S introduceert samen met GIG een private cloudoplossing voor bedrijven. S3S bouwt gespecialiseerde servers op maat. Die gaat het bedrijf op locatie installeren en voorzien van ondersteuning. “Wij regelen alles, zodat de klanten zich kunnen focussen op hun core business”, zegt Roel De Frene, CEO van S3S daarover.

GIG is een specialist in wat het Cloud-as-a-Service noemt. Samen met S3S is het de bedoeling om organisaties zo het gemak van de cloud te bieden, maar dan op eigen gespecialiseerde private infrastructuur.

Voordelen

“Een private cloud biedt heel wat voordelen ten opzichte van de publieke cloud, zoals een lage latency en volledige controle over je data”, verduidelijkt GIG CTO Geert Audenaert. “De public cloud is veel gebruiksvriendelijker. Dankzij ons Cloud-as-a-Serviceplatform kan eender welk bedrijf genieten van een private cloud met de gebruikerservaring van de public cloud.”

S3S heeft de ambitie om zich als partner voor zijn klanten te positioneren. Eerder ging het bedrijf met hoofdzetel rond het Gentse nog de samenwerking aan met het Taiwanese Gigabyte. In het kader daarvan kunnen S3S-klanten en prospecten complexe workloads op zware servers uitproberen zonder voorafgaande investering.

lees ook

Probeer voor je koopt: waarom S3S en Gigabyte klanten workloads laten uitproberen op dure servers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home