UiPath op 10 miljard gewaardeerd na nieuwe kapitaalinjectie

UiPath

De geruchten over een nieuwe kapitaalinjectie voor UiPath zijn waarheid geworden. De RPA-specialist haalt 225 miljoen dollar op in een Series E-financieringsronde en wordt zo op 10,2 miljard dollar gewaardeerd.

Een kleine maand geleden schreven we reeds dat UiPath in gesprek was met mogelijke investeerders voor een nieuwe financieringsronde, die het bedrijf op meer dan 10 miljard dollar zou waarderen. Deze week kondigt UiPath zelf aan dat het een nieuwe kapitaalinjectie van 225 miljoen dollar heeft ontvangen, die de RPA-specialist op 10,2 miljard dollar waardeert.

De Series E-financieringsronde werd aangevoerd door Alkeon Capital, met ondersteuning van nog een tiental andere investeerders. Met deze nieuwe investeringsronde heeft UiPath in totaal al zo’n 1,2 miljard dollar opgehaald.

TechCrunch merkt op dat de aanwezigheid van enkele institutionele investeerders erop kan wijzen dat het bedrijf zich voorbereidt op een beursgang. Dat idee wordt door CFO Ashim Gupta niet aan de kant geschoven, maar de plannen zijn op dit moment nog niet concreet. “We denken echt dat we voorbereid moeten zijn wanneer de markt er klaar voor is, en het zou me niet verbazen als dat in de komende 12 tot 18 maanden het geval is”, laat hij door TechCrunch optekenen.

Groeiende markt

De interesse bij investeerders wordt gevoed door de flinke groei die UiPath, en de markt voor Robotic Process Automation (RPA) in het algemeen, momenteel doormaakt. RPA helpt bedrijven met procesautomatisatie, zonder dat oude systemen moeten worden vervangen. Na de uitbraak van het coronavirus grepen veel organisaties naar de technologie om hun digitale transformatie een versnelling hoger te schakelen en taken sneller te automatiseren.

Het nieuwe kapitaal is volgens Gupta nodig voor nieuwe investeringen om zoveel mogelijk marktaandeel te bemachtigen in de groeiende RPA-markt. Bovendien kan het in het huidige klimaat geen kwaad om de bankrekening wat extra te spijzen als afdekking tegen de economische onzekerheid tijdens de pandemie. De CFO merkt tot slot op dat UiPath de komende maanden mogelijk ook naar strategische overnames kijkt om gaten in het portfolio sneller op te vullen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home