PayPal geeft boete van 12 euro aan inactieve gebruikers

paypal

Vanaf 16 december straft PayPal inactieve gebruikers met een jaarlijkse boete van 12 euro. Iedereen die minstens 12 opeenvolgende maanden niet inlogt op het online platform, is getroffen. PayPal maakt geen verschil tussen zakelijke en persoonlijke accounts met de nieuwe regel.

De beslissing werd volgens Test Aankoop op 29 september aangekondigd, maar je moet behoorlijk diep op de website van PayPal zoeken om het artikel te vinden. De rekeninghouders werden niet persoonlijk op de hoogte gebracht rond de nieuwe regel.

Wie de boete van 12 euro wil ontlopen, moet minstens één keer in een termijn van 12 maanden online inloggen, geld verzenden of geld ontvangen. Van zodra je dat één keer hebt gedaan, kan je er opnieuw 12 maanden tegen.

Automatische boete

Wanneer het saldo op de rekening lager is dan 12 euro, wordt het resterende bedrag in rekening gebracht om te voorkomen dat gebruikers in het rood gaan. Wie zijn bankrekening aan PayPal heeft gekoppeld, geeft PayPal hierbij een vrijgeleide om jaarlijks de boete te innen na een inactiviteit van 12 maanden tot je opnieuw inlogt.

Wie een inactief (zakelijke) account heeft, kan die beter voor 16 december afsluiten. Daarna wordt de boete automatisch geïnd.

Je PayPal-account afsluiten is gelukkig heel eenvoudig. Log in, klik op het tandwiel-icoontje rechts bovenaan, Your Profile en kies Close account onderaan naast Account Type. Zo wordt PayPal-account afgesloten en kan het platform niet langer de boete innen.

Wie sporadisch PayPal gebruikt en zijn account niet wil sluiten, stelt best een reminder in om 11 maanden na je laatste login nog eens in te loggen.

Tip: PayPal ontwikkelt techniek om ransomware-aanvallen te detecteren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home