Palo Alto neemt security-startup Dig over

Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks meldt dat het een finaal akkoord heeft om de Israëlische startup Dig Security over te nemen. Het bedrijf is gespecialiseerd in Data Security Posture Management (DSPM).

Israëlische security-startups zijn populair. Enkele maanden nadat Rubrik het jonge cybersecuritybedrijf Laminar inlijfde, gaat Palo Alto dezelfde weg op. De deal is nog niet honderd procent rond, maar Palo Alto bevestigt dat er al wel een finaal akkoord is voor de overname van Dig Security. Die Israëlische startup focust zich op Data Security Posture Management.

In de wolken

Volgens het persbericht bewaart bijna 70 procent van organisaties data in de cloud. Dat zou echter redelijk verspreid zijn, door de invloed van generatieve AI. Dat wordt gecombineerd met de blijvende dreiging van cyberaanvallen om diezelfde data in de cloud te bereiken. Volgens een eigen onderzoek van Palo Alto vind je acht op tien kwetsbaarheden binnen een organisatie in de cloud.

Daarom voegt Palo Alto een specialist in DSPM toe aan zijn portfolio. Hiermee kan gevoelige data doorheen alle cloudomgevingen worden:

  • Ontdekt
  • Geklasseerd
  • Gemonitord
  • Beschermd

Met die service wil het Amerikaanse bedrijf zijn klanten meer inzicht en controle bieden in en over hun data in een multicloud. Als de deal rond is zullen de capaciteiten van Dig in Palo Alto’s platform Prisma Cloud worden geïntegreerd.

lees ook

Palo Alto breidt Prisma Cloud uit met CI/CD-module

Dig’s drie oprichters zullen ook na de overname met hun teams blijven verder werken aan een vlotte samensmelting met de ploeg van Prisma Cloud. Het bedrag voor deze overname zou 400 miljoen US dollar bedragen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home