Opnieuw goede kwartaalcijfers voor Cloudera in allerlaatste publiekelijk rapport

Cloudera

Cloudera komt naar buiten met betere kwartaalcijfers dan eerst gedacht. De kwartaalomzet van het bedrijf is in één jaar tijd gestegen met 10 procent, naar 236,1 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal behaalde Cloudera een omzet van 236,1 miljoen dollar. Voor de vierde keer op rij overtrof het de verwachtingen van analisten. De grootste brok kwam voort uit de producten voor gegevensbeheer en analyse voor abonnementhouders. Die producten waren goed voor 213,3 miljoen dollar.

“De uitstekende fiscale prestaties in het tweede kwartaal, inclusief sterke groei van jaarlijks terugkerende inkomsten, werden gedreven door de voortdurende ontwikkeling van het Cloudera Data Platform (CDP) en multi-cloud-oplossingen”, zegt Rob Bearden, chief executive officer van Cloudera. CDP is het belangrijkste product in het assortiment van Cloudera. Het helpt bedrijven om bedrijfsgegevens uit hun interne systemen te verzamelen, te centraliseren en de belangrijkste inzichten te analyseren.

Overstap naar private markt

Over de toekomst heeft het bedrijf geen voorspellingen gepubliceerd. Dit komt doordat de aanbieder van cloudgebaseerde software- en analysetools, een private onderneming wordt. Hierdoor is het niet langer verplicht de omzetcijfers publiekelijk te maken. Voor deze stap haalde Cloudera 5,3 miljard dollar binnen van participatiemaatschappijen KKR en Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

“We kunnen met blijdschap aankondigen dat onze aandeelhouders de deal goedkeurden. Wij geloven dat deze stap de hybride cloudstrategie versnelt en verdere investeringen in productinnovatie mogelijk maakt.”  

Het bedrijf kondigde bij de publicatie van de kwartaalcijfers ook een aantal wijzigingen aan in het senior managementteam. Arun Murthy, Chief Product Officer, verlaat Cloudera. Jim Frankola verlaat zijn positie als Chief Financial Officer en neemt de rol van strategisch adviseur op zich. De huidige vicepresident financiën Kevin Cook, volgt Jim Frankola op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home