OpenAI stapt over naar het PyTorch machine learning framework

AI

OpenAI kondigt aan dat het voor toekomstige projecten gaat migreren naar het PyTorch machine learning framework van Facebook. Hiermee vermijdt OpenAI het oudere TensorFlow platform van Google.

OpenAI is een AI-onderzoeksbedrijf uit San Francisco dat wordt ondersteund door Microsoft. In een blog over de migratie gaf het bedrijf aan dat de efficiëntie, schaalbaarheid en adoptie van PyTorch de redenen zijn voor de keuze. “We zijn enthousiast om ons aan te sluiten bij een snelgroeiende developer community, waaronder Facebook en Microsoft”, aldus Open AI.

“In de toekomst zullen we voornamelijk PyTorch gebruiken als ons deep-learning framework, maar als er een specifieke technische reden voor is kunnen we zo nu en dan ook andere frameworks gebruiken”, benadrukt OpenAI in een statement. 

Snelle groei van PyTorch

Facebook bracht PyTorch uit in oktober 2016. Het is een opensource machine learning-bibliotheek gebaseerd op Torch, een wetenschappelijk computer framework en scripttaal die is gebaseerd op de Lua programmeertaal. Vanaf maart 2018 bevat het ook Caffe2, een deep learning toolset als die als eerste werd ontwikkeld door de universiteit van California en vervolgens verder werd uitgewerkt door het AI Research Lab van Facebook.

PyTorch is goed op weg om terrein te winnen ten opzichte van TensorFlow, de variant van Google. Het behaalde één van de hoogste plaatsen als snelstgroeiende opensource project in de afgelopen 12 maanden, volgens GitHubs 2018 Octoverse report. Daarnaast kondigt Facebook aan dat het aantal bijdragers aan het platform in 2019 groeide met 50%. Het aantal keer dat PyTorch werd geciteerd in papers groeide in 2019 zelfs met 194% procent. Dat alles duidt op een indrukwekkende groei, wat alleen nog maar meer wordt nu OpenAI de overstap maakt naar PyTorch

Plannen voor de toekomst

OpenAI vertelt dat veel van de teams hun werk al hebben overgezet naar PyTorch en dat zij in de komende maanden gaan bijdragen aan de PyTorch-gemeenschap. Daarnaast geeft het bedrijf aan van plan te zijn om zijn Spinning Up in Deep RL educatieve bron vanaf begin 2020 beschikbaar te maken op PyTorch. Daarnaast is het bedrjif van plan om AI systemen op te schalen met data parallel training, deze systemen te visualiseren met modellen en algemene robotics frameworks te bouwen. 

Veel van de meest toonaangevende machine learning software-projecten worden al gebouwd met PyTorch, waaronder Pyro van Uber en Transformers van HuggingeFace. Ook softwareontwikkelaar Prefered Netwerks kondigde onlangs aan in de nabije toekomst over te stappen naar PyTorch.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home