27% van de professionals heeft een ongezonde werkbalans, AI als reddingsboei een optie

werk ai

Een recente studie van HP toont aan dat kunstmatige intelligentie (AI) cruciaal kan zijn in het verbeteren van de relatie van werknemers met hun werk.

HP heeft nieuwe bevindingen onthuld uit zijn Work Relationship Index, een uitgebreide studie die de relatie van werknemers met werk wereldwijd onderzoekt. Uit de studie, met meer dan 15.600 respondenten uit 12 landen, blijkt dat ondanks de gespannen relatie met werk en stijgende verwachtingen van werknemers, AI gezien wordt als een sleutel tot het verbeteren van deze werkrelaties.

Slechts 27% van de kenniswerkers geeft aan een gezonde werkrelatie te hebben, terwijl 58% wereldwijd meldt dat hun verwachtingen van hun werkrelatie de afgelopen drie jaar zijn toegenomen. In opkomende economieën gelooft 76% van de kenniswerkers dat AI hun werk ‘makkelijker’ en ‘interessanter’ zal maken, vergeleken met respectievelijk 48% en 44% in volwassen economieën.

AI als oplossing voor werkrelaties

De studie toont aan dat zowel zakelijke leiders als IT-beslissers het potentieel van AI erkennen om werkrelaties te verbeteren. Zo denkt 75% van de zakelijke leiders dat AI hun werk eenvoudiger zal maken, en 55% van de kenniswerkers gelooft dat AI nieuwe kansen zal bieden om hun werk leuker te vinden.

De kloof tussen zakelijke leiders, IT-beslissers en kenniswerkers benadrukt de noodzaak voor leiders om de voordelen van AI effectief te communiceren en medewerkers op te leiden in het integreren ervan in hun werkprocessen.

lees ook

CEO’s over generatieve AI: enthousiasme met een vleugje waakzaamheid 

Ongeveer 42% van de individuen voelt zich onzeker over het gebruik van AI op de werkplek, en 41% voelt zich niet goed uitgerust om het volledige potentieel van AI in hun rol te benutten. Met 73% van de zakelijke leiders en 66% van de kenniswerkers die pleiten voor geschikte AI-training, is er een duidelijke roep om organisaties om upskilling-initiatieven te prioriteren.

De bevindingen van HP benadrukken het belang van AI in het vormgeven van de toekomstige werkrelaties en de rol van zakelijke leiders in het navigeren van deze verandering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home