CEO’s over generatieve AI: enthousiasme met een vleugje waakzaamheid 

werk ai

CEO’s zijn bereid het pad van AI te bewandelen, maar maken zich zorgen over de daarmee gepaarde risico’s. 

Uit een jaarlijks wereldwijd onderzoek van Pwc bij CEO’s blijkt dat maar liefst 45 procent van de CEO’s gelooft dat hun bedrijf niet staande zal blijven over tien jaar als ze het huidige pad blijven volgen. De meerderheid gelooft namelijk dat AI de kwaliteit van hun producten en diensten zal verbeteren. Inflatie, macro-economische volatiliteit en cyberaanvallen zijn voor CEO’s de belangrijkste risico’s van de technologie. 

61 procent van de CEO’s in de VS gelooft dat AI de kwaliteit van hun producten en diensten kan verbeteren. Bovendien zegt maar liefst 68 procent dat deze technologie de manier zal veranderen waarop bedrijven nu waarde creëren in de komende drie jaar. Volgens PwC betekent deze technologie een existentieel keerpunt, zeker in tijde van nieuwe regelgeving, klimaatverandering en de noodzaak om het bedrijfsleven te heruitvinden.  

lees ook

AI nog lang niet algemeen geïntegreerd op Belgische werkvloeren

Risico’s

Hoewel CEO’s geloven in de kracht van generatieve AI op de werkvloer, zijn ze zich ook bewust van de potentiële risico’s. Inflatie, macro-economische volatiliteit en cyberaanvallen staan in de top drie van de belangrijkste risico’s die CEO’s vrezen. Daarnaast spelen de toenemende overheidsregels een belangrijke rol en heerst de angst dat deze reeks aan nieuwe regels de naleving van bedrijfsmodellen kan belemmeren. 

lees ook

Kunnen AI-modellen getraind worden om te misleiden? 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home