67% kmo’s maakt van cybersecurity en IT-ondersteuning investeringsprioriteit

geld

Europese kmo’s plannen nog fors te investeren in de optimalisatie van IT-oplossingen. Zij maken van cybersecurity, cloudgebaseerde oplossingen en IT-ondersteuning op afstand de prioriteit.

Bij twee op vijf Belgische kmo’s blijkt er meer investeringsbudget te zijn dan het afgelopen jaar het geval was. Wordt er gevraagd wat de plannen zijn voor dat budget, dan zijn de beveiligingsinfrastructuur (46 procent), cloudgebaseerde oplossingen (46 procent) en IT-ondersteuning op afstand (44 procent) de vaakst genoemde zaken.

Deze cijfers komen uit het onderzoek ‘Een richtlijn voor de kom om blijvend hybride te werken’ dat Dynabook Europe uitvoerde. 1.202 IT-medewerkers met beslissingsrecht in een kmo namen deel. Het onderzoek vond plaats in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en het VK.

Moeilijkheden bij hybride werken

Uit het onderzoek komt een probleem naar voren dat hybride werken met zich meebrengt: uitval van IT-systemen. Daardoor blijkt bijna de helft van de Europese kmo’s maandelijks zeven uur per werknemer te verliezen. 51 procent van de ondervraagden wil hier graag een oplossing voor zien.

Volgens het rapport heeft dit probleem een invloed op het belang dat IT’ers hechten aan aankoopbeslissingen over laptops. 64 procent van de ondervraagden hecht nu meer belang aan deze beslissing. Technologieën zoals Virtual Desktop Infrastructure en edge computing winnen ook aan belang, met respectievelijk 55 en 52 procent.

lees ook

De moderne werkplek na corona: waarom een laptop interessanter is dan een thin client

Tijdens de pandemie, toen hybride werken nog geen mogelijkheid was, bleek beveiliging de grootste uitdaging voor IT-beheer. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen netwerk- (24 procent) en toestelbeveiliging (21 procent). Daar gaat komend jaar dan ook meer budget naartoe bij heel wat kmo’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home