Nvidia lanceert AI-model Neurangelo om 3D-objecten te maken van 2D-video

Michelangelo heeft afgedaan, Nvidia introduceert Neurangelo: een AI-model dat 3D-objecten uit 2D-video haalt.

Of het nieuwe AI-model van Nvidia ook de vele talenten van een bepaalde renaissance-kunstenaar beheerst valt nog af te wachten, maar door het de naam Neurangelo mee te geven, creëert de befaamde chipbakker toch wat verwachtingen. Het nieuwe systeem genereert 3D-objecten uit 2D-video.

Een moderne meester

Neurangelo maakt 3D-replica’s van objecten uit 2D-video’s. Bijvoorbeeld van voertuigen, standbeelden of gebouwen, om maar enkele opties te noemen. Dat kan zelfs van video die gemaakt is met een smartphone.

Het model selecteert verschillende frames uit de video, waarin het object in kwestie vanuit verschillende hoeken zichtbaar is. Zo krijgt het systeem een duidelijk beeld van perspectief, volume en vorm. Eerst wordt er een ruw 3D-beeld geschetst, om vervolgens de details te optimaliseren.

Neurangelo breit verder op eerdere 3D-technologie van Nvidia, Instant NeRF, om de nodige details van een print uit te werken. Wanneer het gaat over lastig weer te geven texturen zoals marmer of dakpannen, is de nieuweling significant beter volgens de ontwikkelaars van Nvidia. Het bedrijf claimt ook dat Neurangelo een 3D-scene kan repliceren op ongeveer twee uur, wat een mooie tijd is.

lees ook

Nvidia toont Spectrum-X: ethernet op maat van AI

Nvidia is indirect ook al betrokken bij een ander vernieuwend 3D-project: Shap-E van OpenAI draait op een NVIDIA V100 GPU. De nood aan GPU’s voor AI heeft het Amerikaanse chipbedrijf trouwens geen windeieren gelegd, zowel de verkoop als de gemiddelde prijs stegen de laatste tijd flink.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home