Nvidia doelwit van patentrechtszaak over DPU’s

nvidia

Nvidia en Microsoft zijn het doelwit van een rechtszaak van het onbekende Xockets. Dat claimt dat de partijen moedwillig patenten hebben geschonden.

Start-up Xockets beschuldigt Nvidia ervan om samen met Microsoft en IP-risicospecialist RPX moedwillig patenten genegeerd te hebben. Volgens Xockets zouden de drie partijen samengewerkt hebben om technologieën op de markt te brengen die onder de patenten vallen.

Xockets heeft patenten die op een nogal high leven manier architectuur omschrijven om vlot workloads van CPU’s te offloaden naar accelerators, zoals DPU’s. Het bedrijf zou de ideeën in 2016 al aan Microsoft gepresenteerd hebben. Naast Microsoft zou ook Mellanox, dat intussen onderdeel is van Nvidia, stiekem aan de slag zijn gegaan met de blauwdrukken.

Belangrijk voor grote clusters

Het bedrijf claimt dat de gepatenteerde technologie essentieel is om grote clusters met GPU’s te bouwen, zoals die vandaag gebruikt worden voor AI-training. Zowel de Nvidia ConnectX SmartNICS als de BlueField DPU’s en NVLink Switch zouden voortkomen uit de patentschendingen.

Xockets wil dat een rechter het pleit beslecht, en vraagt om de verkoop van Nvidia Blackwell-GPU’s te voorkomen. Nvidia reageerde nog niet op de zaak. Patentzaken zijn zeker in de VS complex, omdat het mogelijk is om zaken te patenteren die soms weinig concreet zijn. De vraag is in welke mat Xockets echt een geldig patent in handen heeft. Nvidia zal claimen dat het zijn werk gebouwd heeft op een architectuur en ideeën die al langer bestonden. Officieel heeft het bedrijf nog niet gereageerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home