Nvidia Blackwell-GPU zou tot 40.000 dollar kosten 

De recent gelanceerde Blackwell-GPU van Nvidia zal naar schatting 30.000 tot 40.000 dollar kosten. Dit ligt ver boven het bedrag van zijn voorganger: de H100 Hopper.  

Nvidia kondigde recent op GTC 2024 de nieuwe Blackwell AI-GPU aan. Ondertussen is ook het prijskaartje bekend en dat is niet min. De Blackwell-GPU’s kosten naar verluidt ongeveer 30.0000 tot 40.000 dollar. WCCftech meldt op het gezag van rapporten die het kon inkijken dat Team Green tien miljard dollar geïnvesteerd heeft in research and development. Nvidia positioneert zich hiermee als koploper in de AI-markt en verwacht aanzienlijke opbrengsten met Blackwell AI-GPU vanwege de AI-hype.  

Nieuwe markthype

Blackwell is de opvolger van de Nvidia H100 Hopper-chip. De Blackwell AI GPU’s, bestaande uit drie chips: Nvidia B200, B100 en GB200, is de grote nieuwkomer in de AI-wereld. Het is het eerste chiplet-model van Nvidia en bevat heel wat prestaties verpakt in één Blackwell-GPU. Team Green heeft een recordbrekende tien miljard dollar geïnvesteerd in R&D voor de architectuur, volgens Tea Kim die schrijft voor Barrons. Daarnaast zegt hij dat de Blackwell B200 meer dan 6.000 dollar kost.

Potentiële kopers zullen voor de Blackwell AI GPU’s een bedrag van ongeveer 30.000 tot 40.000 dollar neerleggen, wat een groot verschil is met de vorige generatie Hopper-chips. Exacte prijzen zijn afhankelijk van overeenkomsten tussen Nvidia en kopers, die soms in grote volumes chips afnemen. Doordat Nvidia koploper is in de AI-wereld, ziet het er naar uit dat de opbrengsten niet min zullen zijn.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home