Nutanix haalt conversiegraad van 91 procent richting as-a-Service

nutanix

Nutanix komt met twee keer goed nieuws naar buiten. Het bedrijf behaalde de hoogste omzet en winst ooit in vierde kwartaal van 2021. Daarbij komt 91 procent van de facturen nu uit software-abonnementen.

Nutanix is tegenwoordig voornamelijk nog een aanbieder van software-abonnementen. Het bedrijf maakte een succesvolle omschakeling van hardware naar software. 91 procent van hun facturen zijn tegenwoordig voor abonnees op software.

De hyperconverged infrastructuur (HCI) groeide het bedrijf ook verder uit. HCI wordt gebruikt om de complexiteit in het datacenter te verminderen en de schaalbaarheid te vergroten. Het gebruik van het compatibele product AHV neemt ook jaar op jaar toe met 5 procent.  

lees ook

Hyperconvergence: wat is het en waarom is het belangrijk?

Cloud-aanbod

41 procent van de HCI-deals in het afgelopen kwartaal bevatte ook minstens één ander product uit het Nutanix-gamma. Dit aanbod bestaat onder andere uit databasesoftware voor de cloud, bestand- en objectopslag, cloudbeheer en software gedefinieerde netwerktechnologie.

Toen het bedrijf met dit nieuws uitpakte, benadrukte het nog zijn samenwerking met Red Hat. Het Nutanix Cloud Platform ondersteunt sinds dit jaar OpenShift en Enterprise Linux, twee producten van Red Hat. Door de samenwerking worden bedrijven die cloud-native applicaties maken en onderhouden beter ondersteunt, zowel on-premises als in de hybride cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home