Red Hat en Nutanix werken samen voor hybride multicloud-aanbod

red hat

Nutanix en Red Hat gaan een strategische samenwerking aan waarbij Red Hat OpenShift en RHEL mooi gaan samenspelen met het Nutanix Cloud Platform.

Red Hat en Nutanix kondigen een samenwerking aan. De twee bedrijven willen op elkaar inspelen met hun software, zodat het aanbod van Red Hat vlot compatibel wordt met het platform van Nutanix.

Concreet zal Red Hat OpenShift voortaan de voorkeur genieten voor full stack Kubernetes op het Nutanix Cloud Platform. Organisaties die Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en Red Hat OpenShift op hyperconverged-infrastructuur (HCI) willen draaien, kunnen dat nu eenvoudig op het platform van Nutanix met Nutanix AOS en AHV.

lees ook

Alle wegen leiden naar Red Hat

Nutanix AHV wordt zo een gecertifieerde hypervisor voor Red Hat, met volledige ondersteuning voor RHEL en OpenShift. Daarmee krijgen Red Hat-klanten meer keuze wat betreft hun hypervisor en de manier waarop ze containers met Red Hat kunnen uitrollen.

Gezamenlijke ontwikkeling en ondersteuning

De twee bedrijven zullen als onderdeel van de overeenkomst hun producten in samenspraak met elkaar ontwikkelen. Zowel Red hat als Nutanix gaan RHEL continu op Nutanix AHV testen om compatibiliteit te garanderen. De bedrijven maken zich verder sterk hun roadmap op elkaar te zullen afstemmen.

lees ook

Hoe België via HCI de concurrentie met cloudgiganten aan gaat

Ook wat ondersteuning betreft gaan de twee partijen samenwerken. Klanten kunnen zowel bij Red hat als bij Nutanix terecht voor hulp bij hun volledige stack. Dat enkele aanspreekpunt zal de oplossing ongetwijfeld aantrekkelijker maken voor organisaties die naar Red Hat en HCI kijken om hun infrastructuur te moderniseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home