Gentse Nomeo beheert vier jaar domeinnamen van de overheid

domeinnaam

Nomeo heeft een overheidsopdracht van Belnet binnengehaald voor het beheer van domeinnamen voor het beheer van domeinnamen van hogeronderwijsinstellingen, onderzoekscentra en overheidsdiensten. Beide partijen werken al sinds 2016 samen.

Wat hebben organisaties zoals VRT, Sciensano, Katholieke Hogeschool Vives, Provincie Oost-Vlaanderen, Universiteit Antwerpen, Infrabel en Imec met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal verbonden met het internet via het netwerk van Belnet en hun domeinnamen worden beheerd in samenwerking met Nomeo. Dat is al sinds 2016 het geval en dat zal de komende vier jaar zo blijven.

Nomeo, een Gents bedrijf dat webhostingdiensten aanbiedt, kondigt met een persbericht aan dat het de overheidsopdracht van Belnet heeft binnengehaald. Hierdoor mag Nomeo de komende vier jaar de domeinnaam van overheidsdiensten, onderwijsinstellingen en onderzoekscentra beheren. In totaal gaat het om meer dan 9000 domeinnamen en meer dan honderd extenties. De overeenkomst heeft een waarde van zo’n 200.000 euro.

Private label

Belnet maakt daarbij gebruik van de private label-diensten van Nomeo. Daarbij kunnen klanten van Belnet, via de vetrouwde omgeving, domeinnamen registreren en beheren. Onderliggend verloopt de automatisatie voor de communicatie met de registry, aansturen van nameservers en instellen van de diensten via software van Nomeo.

Bruno Goossens, System Administrator bij Belnet: “Voor sommige domeinnamen werken we rechtstreeks samen met DNS Belgium en EURid, maar waar dat niet mogelijk is, kunnen we altijd beroep doen op Nomeo. Nomeo is voor ons een waardevolle partner die eruit springt op vlak van klantvriendelijkheid en bereikbaarheid. We hebben intussen een waardevolle, doorgedreven samenwerking opgebouwd en kijken uit naar het vervolg!”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home