Mobile Vikings lanceert messcherp ongelimiteerd abonnement

MVNO Mobile Vikings pakt uit met een onbeperkt mobiel abonnement voor 29 euro per maand, ver onder de prijzen die de concurrentie biedt.

Mobile Vikings lanceert een nieuwe abonnementsformule. Voor 29 euro per maand inclusief btw bel, sms en surf je ongelimiteerd. ‘Unlimited’ heet het pakket, en het is iets meer dan tien euro goedkoper dan de vergelijkbare pakketten van Telenet, Proximus of Orange.

Mobile Vikings hanteert een fair use policy voor het gebruik van mobiele data. Zo kan je binnen België 20 GB aan data gebruiken waarna je snelheid wordt teruggeschroefd naar 512 kbps. Dat is vergelijkbaar met wat andere providers bieden. In het buitenland gebeurt dat al na 11 GB. Overschrijd je buiten de landsgrenzen de limiet, dan blijf je aan volledige snelheid verder surfen maar betaal je 0,0053 euro per megabyte.

Extra abonnement

De klassieke abonnementen van de provider blijven ook bestaan. Je kan dus nog steeds een combinatie van belminuten en een surflimiet selecteren voor abonnementen met een prijskaartje van 10 euro per maand tot 27 euro per maand. In dat laatste geval krijg je 10 GB aan mobiel internet en kan je eveneens onbeperkt bellen.

Mobile Vikings is vooral gekend als provider voor particulieren. Het is echter mogelijk om een btw-nummer toe te voegen aan een nieuwe account als zakelijke gebruiker. Een bestaand account omzetten naar een zakelijk account gaat niet zomaar.

Moeilijke periode

Met de lancering toont Mobile Vikings zich opnieuw als uitdager op de markt. Na een moeizame periode gekenmerkt door technische storingen, onder andere veroorzaakt door de overgang van ‘light’ naar ‘full’ MVNO, toont zich zo weer als voorvechter van betaalbaar mobiel internet. Een prijsvechter bleef de provider altijd maar het afgelopen jaar waren problemen waarbij klanten zonder enige vorm van bereik vielen frequent.

Een bereikbare klantenservice die snel antwoordde maar nooit een vorm van compensatie gaf, gecombineerd met ludieke advertenties in periodes van storingen, zorgden voor veel frustratie bij bestaande klanten. Als Mobile Vikings deze prijsstrategie kan handhaven en terzelfdertijd de betrouwbaarheid kan opkrikken, zal de donkere periode vermoedelijk snel vergeten zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home