Microsofts Windows Server 2008 R2 patches zorgen voor problemen

Een paar Patches voor Windows Server 2008 R2 hebben geleid tot verbroken verbindingen. Behalve de installaties terugdraaien, is er geen oplossing voor het probleem. Het gaat om patches KB4088875 en KB4088878 die op 13 maart beschikbaar werden gesteld.

De nieuwste patches van Microsoft die op 13 maart werden uitgebracht, bevatten een paar updates die problemen hebben veroorzaakt voor sommige Server 2008 R2-beheerders met verbroken verbindingen als gevolg.

Microsoft liet volgens Techrepublic.com weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem en eraan werken om het op te lossen. Tot op vandaag is er nog geen oplossing voor het probleem, afgezien van het terugdraaien van eerdere installaties. Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om nieuwe patches te testen voordat ze worden geïmplementeerd in een productieomgeving. Het beste is om niet alleen op een server te testen maar deze vervolgens ook uit te laten proberen door een testgroep van live servers voor je het beschikbaar stelt voor een hele organisatie. Alleen door te zien hoe verschillende machines erop reageren in een live omgeving kunnen problemen aan het licht komen die anders later voor problemen zorgen.

Dus om welke patches ging het? KB4088875 bevat oplossingen voor Internet Explorer, Spectre en Meltdown en beveiligingsupdates voor Hyper-V, terwijl KB4088878 puur een beveiligingsupdate was. Beide patches zijn gericht op Windows 7 SP1 en Windows Server 2008 R2 SP1 maar problemen zijn alleen gemeld op Server 2008 R2.

Het probleem wordt specifieker geïsoleerd door installaties van Server 2008 R2 waarop VMWare wordt uitgevoerd met virtuele machines met statische IP-adressen. De vNICs op die VMs zijn na de update teruggezet naar DHCP en dat leidt tot verbroken verbindingen en veel gefrustreerde beheerders.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home