Microsoft sleutelt aan miniversie van HoloLens

Microsoft heeft een patent ingediend waarin we een compacte versie van de HoloLens kunnen bewonderen. De eerste versie werd drie jaar geleden aangekondigd en heeft tot op vandaag nog geen designupdate gekregen. Het patent toont een veel lichter ontwerp met ringen voor je vingers.

De originele Microsoft HoloLens wordt eind maart 2016 aan de wereld getoond. Toen was de forse bril spitstechnologie op gebied van augemented reality (AR), maar het apparaat heeft dringend een redesign nodig. De forse hoofdband en beperkte field of view zijn kenmerken die bedrijven zoals Magic Leap grotendeels hebben geëlimineerd.

Microsoft plant op zondag 24 februari een persconferentie op Mobile World Congress in Barcelona. De softwarereus, die ’s werelds grootste telecombeurs sinds de ondergang van Windows Phone links liet liggen, gaat mogelijk de HoloLens 2 tonen aan het grote publiek. Hoe die eruit zal zien, is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.

Patenten

Windows Central heeft een patent ontdekt van Microsoft dat vorig jaar in september werd ingediend. Daarin zien we een heel lichte bril zonder hoofdband. De kans is klein dat dit concept eind volgende maand al te zien zal zijn op MWC, maar het toont wel duidelijk welke richting Microsoft uit wil.

Naast tekeningen van de slimme AR-bril toont het patent ook enkele nieuwe toepassingen. Zo zou je de bril ook buiten de klassieke werkomgeving kunnen gebruiken in steden voor meer informatie over monumenten of om te navigeren.

Tot slot toont het patent ook diverse wearables en ringen om de AR-bril te bedienen zonder dat je zoals vandaag in het luchtledige dingen moet aantikken. Dat laatste wil je natuurlijk niet op straat doen met mensen rondom je. Een ring met een kleine joystick of enkele drukknoppen is dan de oplossing.

Techzine is aanwezig op de persconferentie van Microsoft op 24 febuari op Mobile World Congress in Barcelona. Als Microsoft de nieuwe HoloLens daar aan het grote publiek toont, lees je het hier onmiddellijk.

 

Gerelateerd: Microsoft brengt twee nieuwe zakelijke toepassingen voor de HoloLens uit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home