Microsoft laat bedrijven eigen data gebruiken om ChatGPT te trainen

microsoft azure

Bedrijven kunnen vanaf nu hun eigen data gebruiken om bepaalde AI-modellen te trainen, met de nieuwe functie Azure OpenAI Service On Your Data.

Deze week werd Azure OpenAI Service On Your Data door Microsoft gelanceerd. Dat is een nieuwe functie waarmee bedrijven hun eigen data aan AI-modellen kunnen voeren; een veelgevraagde functie, claimt Andy Beatman van Microsoft Azure.

Voordelen

Door de AI rechtstreeks toegang te geven tot de eigen data, hoeven bedrijven hun modellen niet meer te trainen. Bots als ChatGPT baseren hun antwoorden zo op de meest recente en dus ook meest relevante informatie, binnen een bedrijf zelf.

Praktisch

Of je data nu in de cloud of ter plaatse wordt bewaard, Azure OpenAI Service On Your Data kan er probleemloos mee connecteren. Via de API en SDK (Software Development Kit) van Microsoft integreert de functie bovendien makkelijk in reeds bestaande systemen.

Azure OpenAI Service On Your Data ondersteunt verbinding met verschillende bronnen, waaronder:

  • Azure Cognitive Search index – verbind je data hiermee  voor een vlotte integratie met OpenAI-modellen
  • Azure Blob storage container – verbind je data hiermee en analyseer die met Azure OpenAI Service
  • Plaatselijke bestanden – connecteer met bestanden in je Azure AI-portaal: het systeem neemt de gegevens op en voert die aan de Azure Cognitive Search index (die formaten als txt, md, html, Word files, PowerPoint en PDF allemaal kan analyseren)

Verder ontdekken wat de modellen van Azure OpenAI Service in huis hebben kan op de chat playground, een codeloze omgeving om te experimenteren. Het systeem bevat een interface en heeft codestaaltjes van Phyton en CURL om wat je genereert, te integreren in je eigen systemen.

lees ook

Plug-ins, Copilot en ChatGPT: Microsoft bouwt aan één ecosysteem

Zo doe je het

Om Azure OpenAI Service On Your Data te kunnen gebruiken, heb je een erkende applicatie nodig van Azure OpenAI Service en een bron met daarin één van beide modellen gpt-3.5-turbo of  gpt-4 actief.

Als dat in orde is, moet je verbinding maken met een databron van jouw keuze, via Azure AI Studio. Vervolgens kan je  – opnieuw via Azure AI Studio – chatten met de AI-modellen en ze vragen stellen. Voorlopig is Azure OpenAI Service On Your Data wel alleen nog maar beschikbaar in preview.

Bedenk echter dat je bedrijfsinformatie hier combineert met vrij publieke AI-systemen, enige voorzichtigheid is misschien toch geboden.

Here to stAI

Het is in elk geval duidelijk dat Microsoft kunstmatige intelligentie niet snel gaat lossen. Of het nu een eigen AI-chip is of een nieuw dataplatform, AI speelt steeds een grotere rol binnen het Amerikaanse bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home