Microsoft koopt Europese process mining-specialist

microsoft

Microsoft koopt Minit. Dat Slovaakse bedrijf moet het aanbod van Microsoft verstevigen met process mining-technologie.

Microsoft koopt Minit voor een ongekend bedrag. Minit is een expert in process mining uit Bratislava met hoofdkwartier in Amsterdam. Het bedrijf is wereldwijd actief met kantoren in Londen en New York. Met process mining-technologie brengen organisaties hun interne processen van organisaties in kaart. Zo kunnen ze zien welke processen vatbaar zijn voor optimalisering of digitalisering. De technologie is een belangrijke stap in digitale transformatieprojecten zoals RPA-implementaties.

Past bij Microsoft

Met Minit onder de vleugels wil Microsoft bedrijven helpen om precies dat te doen. De acquisitie sluit aan bij de ambities van Microsoft, dat met Power Automate inzet op proces-automatisering. In 2020 lijfde Redmond de RPA-specialist Softmotive in. Satya Nadella en zijn team lijken het digitaliseringsaanbod van Microsoft zo allesomvattend te willen maken.

lees ook

Ontdek hoe het werk in je bedrijf écht gebeurt met process mining

Minit wordt geïntegreerd in het Microsoft Process Insights-team, weet Techcrunch. Voorlopig verandert de verdere werking van Minit niet. Microsoft zal in de toekomst verder bepalen hoe het het aanbod van Minit zal integreren in de eigen producten.

Minit werd in 2015 opgericht door Rasto Hlavac. De start-up haalde al 10,3 miljoen aan investeringen op voor de acquisitie. De organisatie richt zich vooral op enterprises.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home