Microsoft versterkt Power Automate met overname Softomotive

Power Automate

Microsoft heeft de overname van Softomotive aangekondigd, een specialist in robotic process automation (RPA) met meer dan 9.000 klanten wereldwijd.

Softomotive is een kleinere speler in de markt van robotic process automation, die wordt getrokken door bedrijven als UiPath, Blue Prism en Automation Anywhere. De leverancier is met name populair bij kleinere bedrijven. Zijn WinAutomation-software is minder uitgebreid dan de suites van de concurrentie, maar daardoor ook goedkoper.

WinAutomation doet wat de naam zegt en helpt om repetitieve taken op Windows-systemen te automatiseren. De software neemt het scherm van een gebruiker op terwijl ze een taak binnen een bedrijfsapplicatie uitvoeren, en registreert daarbij de volgorde van elke klik en toetsaanslag. Dat wordt vervolgens omgezet in een geautomatiseerde workflow die je zonder manuele tussenkomst kan laten uitvoeren.

Power Automate

Microsoft is van plan om de software van Softomotive te integreren in zijn eigen RPA-platform, Power Automate. Eén van de belangrijkste voordelen die het aan zakelijke klanten belooft, is de mogelijkheid om automatiseringsworkflow parallel te laten lopen.

“Klanten kunnen nu meerdere workflows en automatiseringen parallel en op dezelfde machine uitvoeren om de latency te verminderen en de efficiëntie van hun bots te verbeteren”, zegt Charles Lamanna, Corporate Vice President van Citizen Application Platform bij Microsoft, in een blogpost. “Dit brengt dezelfde ongelooflijke schaal van bestaande Power Automate API-automatisering naar UI-automatisering.”

Daarnaast gaat Microsoft de connectoren in WinAutomation gebruiken om Power Automate uit te breiden naar meer omgevingen, zoals bijvoorbeeld SAP-applicaties, virtuele Citrix-desktops en terminalprogramma’s. De desktopsoftware van WinAutomation wordt ook overgedragen om de bestaande browserinterface van Power Automate aan te vullen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home