Meta zet 11.000 medewerkers op de keien

meta

Dramatische beurscijfers verplichten Mark Zuckerberg om met de botte bijl door het personeelsbestand te gaan.

De ontslagen zaten er aan te komen na de dramatische beurscijfers eind vorige maand. Toch had niemand gedacht dat er zoveel banen zouden sneuvelen. 11.000 werknemers op straat, dat is meteen de grootste ontslagronde bij Meta en zelfs bij eender welk technologiebedrijf. Mark Zuckerberg spreekt van “de moeilijkste veranderingen in de geschiedenis van Meta.”

De grote baas van Meta deelde zelf een bericht aan de medewerkers. “We hebben beslist om 13 procent van ons getalenteerd team te laten gaan”, schrijft de oprichter van Facebook die zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. “We nemen ook bijkomende stappen om kosten te verminderen door onder andere een aanwervingsstop te houden tot en met Q1 van volgend jaar.”

Gehalveerde winst

Zuckerberg geeft aan dat het bedrijf foute inschattingen heeft gemaakt naar aanleiding van de coronapandemie. Vorige maand gaf Meta mee dat de omzet voor het tweede kwartaal was gedaald en de winst was gehalveerd. “Veel mensen dachten dat de versnelling die toen plaats vond, zich zou doortrekken. Dat is niet het geval waardoor we via herstructureringen onze efficiëntie moeten herwinnen.”

Meta schrapt jobs in elke geleding van het bedrijf, al geeft Zuckerberg mee dat sommige delen zwaarder worden getroffen. De werknemers zullen per mail op de hoogte worden gebracht, een manier van werken die hard doet denken aan de ontslagpolemiek bij Twitter na de intrede van Elon Musk. Ook andere technologiebedrijven kampen met problemen en zoeken hun uitweg in ontslagen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home