LG kan volgens rapport geen koper vinden voor smartphonetak

lg smartphone

Volkswagen AG en Vingroup JSC waren in gesprek met LG, maar tot een overeenkomst kwam het niet.

Begin dit jaar, enkele weken na CES 2021, liet LG weten dat het binnenkort een beslissing zal nemen over de toekomst van zijn smartphonetak. Volgens Bloomberg heeft LG ondertussen verschillende geïnteresseerden over de vloer gehad, met Volkswagen en Vingroup als grootste kanshebbers. Tot nu toe heeft geen enkel gesprek geresulteerd in een akkoord.

Een overnemer vinden voor de smartphonetak belooft een lastige klus te worden aangezien het al jaren verlies maakt. Over de afgelopen vijf jaar heeft LG meer dan 4,5 miljard dollar verloren. In een interne memo eerder dit jaar sprak CEO Kwon Bong-Seok over een extreem competitieve smartphonemarkt. Het werd volgens hem hoog tijd dat LG een ‘koude oordeel’ velt en de beste beslissing neemt. “Het bedrijf overweegt alle mogelijke opties waaronder verkoop, verkleinen van de afdeling of alles opdoeken.”

Aan ambitie ontbreekt het vaak niet met unieke ontwerpen zoals de LG Wing of een uitrolbare flexibele smartphone die op CES 2021 werd getoond. Mocht LG ermee stoppen, dan zouden we deze rariteiten nog het meeste van al missen.

Volgens het nieuwe rapport wil LG het lot van de smartphonetak delen met de werknemers begin april. Verwacht de komende weken meer nieuws rond LG-smartphones, of ze blijven bestaan en hoe het zit met de ondersteuning van huidige toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home