LG overweegt om te stoppen met smartphones in 2021

Zonde

LG Wing

In een interne memo hint LG naar een verandering van richting voor de mobiele divisie. De concurrentie is zwaarder dan ooit, wat de fabrikant dwingt om een ‘koude beslissing’ te nemen.

De afgelopen vijf jaar heeft de smartphoneafdeling van LG volgens The Verge meer dan 4,5 miljard dollar verloren. Nu heeft LG CEO Kwon Bong-Seok zijn werknemers op de hoogte gebracht dat het grote veranderingen wil doorvoeren.

In een interne memo spreekt de CEO over een extreem competitieve smartphonemarkt. Het wordt volgens hem hoog tijd dat LG een ‘koude oordeel’ velt en de beste beslissing neemt. “Het bedrijf overweegt alle mogelijke opties waaronder verkoop, verkleinen van de afdeling of alles opdoeken.”

Officieel statement

Nadat de memo uitlekte, heeft LG de intentie bevestigd. In een officieel statement zegt LG dat het een beslissing zal nemen rond de mobiele uitdagingen in 2021, maar dat er vandaag nog niets is gefinaliseerd.

Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi en Vivo domineren de smartphonemarkt terwijl de rest om de kruimels vecht. Doorheen de jaren heeft de fabrikant niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Aan ambitie ontbreekt het vaak niet met unieke ontwerpen zoals de LG Wing of een uitrolbare flexibele smartphone die op CES 2021 werd getoond. Mocht LG ermee stoppen, dan zouden we deze rariteiten nog het meeste van al missen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home