Lenovo kondigt nieuwe adviesdiensten en updates voor zijn HCI stapel aan

Lenovo

Lenovo voegt een lijst aan nieuwe adviesdiensten toe voor klanten die hulp nodig hebben bij hun digitale transformaties. Naast de nieuwe diensten, voert het bedrijf een aantal updates door voor zijn hyperconverged infrastructuurplatform. 

Onder de nieuwe diensten vinden we onder meer workshops geleid door ervaren consultants. Lenovo beschrijft deze als ‘whiteboardingsessies’ die organisaties helpen in te zien welke opties aan applicaties en platformen ze hebben. De workshops omvatten onderwerpen zoals SQL Server 2019 migratie en Microsoft Azure migratie.

Verder gaat Lenovo advies geven over diensten als VMware Cloud Foundation Design and Employment, Hybrid Cloud Assessment, Hybrid Cloud Azure Migration Design Services en Hybrid Cloud Implementation Services. 

Nieuw HCI platform

Als aanvulling op de nieuwe adviesdiensten, kondigt Lenovo ook een toevoeging aan voor zijn familie aan hyperconverged infrastructuursystemen.

HCI platformen combineren de basiselementen van traditionele datacenters met opslag, rekenkracht, networking en management in één enkel toestel. Het doel hiervan is om de complexiteit aan data tegen te gaan en tegelijkertijd een boost te geven aan de schaalbaarheid. 

Het nieuwe HCI systeem dat Lenovo lanceert is het SAP HANA Certified ThinkAgile VX Platform. Het platform is gericht op klanten die grote SAP HANA databases on-premises moeten draaien. Het ThinkAgile VX systeem heeft twee keer zoveel processors en direct verbonden NVMe-opslag als voorgaande systemen. Lenovo beweert dat de laadtijden tot vijf keer sneller zijn. Hierdoor kunnen klanten het formaat als de hoeveelheid van hun virtuele machines die draaien op SAP workloads verhogen. 

Software upgrade voor ThinkAgile-systemen

Naast een nieuw HCI-platform, komt Lenovo ook met een software upgrade voor zijn bestaande ThinkAgile VX HCI systemen. De upgrade maakt clustertoepassingen 75% sneller en vereenvoudigt het lifecycle beheer via de VMware vSphere Lifecycle Manager. 

Verder laat Lenovo weten dat zijn bestaande ThinkAgile HX1021 HCR platform voor edge-toepassingen een beveiligingsupdate krijgt met de toevoeging van ThinkShield Security. De update biedt onder meer functies voor detectie van indringers en bescherming tegen sabotage. 

Een laatste toevoeging die Lenovo doorvoert, is dat de ThinkAgile MX serie HCR platformen – die zijn ontwikkeld voor het draaien van Azure Stack software – nu beschikbaar zijn via de Lenovo Cloud Marketplace als een as-a-service model.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home