Lenovo lanceert relatief betaalbare all-flash-NVMe-oplossing

Supersnel, niet supergoedkoop

Lenovo

Lenovo lanceert nieuwe hardware voor organisaties die prestatiegerichte all-flash-opslag nodig gebben. De nieuwe oplossing is scherp geprijsd binnen het segment, wat ook kmo’s toegang moet geven tot de toestellen.

Lenovo Data Center Group lanceert nieuwe hardware voor databeheer en analyse. Vooral de ThinkSystem DM5100F springt in het oog. Dat is een all-flash-opslagserver die end-to-end ondersteuning biedt voor het NVMe-protocol. Dat moet de prestaties vergeleken met SAS-oplossingen met 45 procent de hoogte in jagen.

“NVMe zorgt bovendien voor een veel lagere latency”, verduidelijkt Marco Pozzoni, EMEA leader Storage Sales bij Lenovo DCG. “Dat is essentieel voor moderne AI-workloads.” De ThinkSystem DM5100F past in het midden van de bestaande ThinkSystem DM-reeks van Lenovo, die al uit een 3000-reeks en een 7000-reeks bestaat.

Prijs en doelgroep

Lenovo beschrijft het toestel als betaalbaar. “De prijs verschilt natuurlijk al naargelang de precieze configuratie”, verduidelijkt Pozzoni. “Denk ter indicatie aan een prijs tussen de 10.000 en de 15.000 dollar. Met die prijsstrategie brengt de DM5100F all-flash-NVMe-opslag naar een breder publiek. We mikken met het toestel ook op kmo’s die prestatiegerichte workloads willen draaien.” Betaalbaarheid is in deze natuurlijk een relatief begrip. In de lokale context vermoeden we dat het aanbod toch vooral de grotere ondernemingen zal aanspreken.

De DM5100F is bovendien een flexibel toestel. Pozzoni: “klanten kunnen verschillende toestellen combineren voor redundantie, of de DM5100F inschakelen samen met andere DM-oplossingen. Een dergelijk scale out-scenario zorgt voor een heterogeen maar samenhangend systeem waarin het toestel slechts één bouwsteen is.” Het gebruik varieert van klassieke AI/ML en analyseworkloads tot databasebeheer. De oplossing kan volgens Pozzoni perfect gebruikt worden om kritieke databases lokaal te draaien.

Bijkomende diensten en producten

Samen met de DM5100F lanceert Lenovo de DB720S Fibre Channel Switch. Die snelle netwerkswitch moet voldoende throughput voorzien tussen de snelle opslagservers en de computelaag. Opnieuw staat een lagere latency centraal. Lenovo wijst verder op de slimme capaciteiten van de switch, die een autonome SAN-infrastructuur ondersteunt met zelfoptimaliserende en corrigerende mogelijkheden. Dat moet zowel het beheer vereenvoudigen als de downtime beperkten.

lees ook

Lenovo en VMware richten zich met HCI-oplossing op SAP HANA database

De hardware wordt gecomplimenteerd met enkele nieuwe diensten. Zo verbetert Lenovo zijn softwaresuite voor de DM-reeks met versie 9.8, die data-analyse eenvoudiger moet maken. ThinkSystem Intelligent Monitoring brengt dan weer AI-gebaseerd management van de data met zich mee. Lenovo maakt zich sterk dat de software op zijn opslagservers dankzij deduplicatie een compressieratio van minstens 3:1 kan bereiken, en dat garandeert de fabrikant ook.

In de marge van het bovenstaande introduceert Lenovo tot slot nog de Lenovo AI Training Reference Architecture. Die combineert ThinkSystem SR670-servers met gpu’s van Nvidia en de nieuwe DM5000F-reeks in een functioneel geheel. Dat moet organisaties helpen om sneller de juiste infrastructuur uit te bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home