Lancering Intel Arc Alchemist-GPU’s in twijfel

De lancering van Intel Arc Alchemist is nog maar nauwelijks officieel aangekondigd maar de GPU ontpopt zich al als hoofdrolspeler van zijn eigen soap.

Intel sleutelt al enkele jaren aan zijn eigen GPU’s. Daarmee wil de fabrikant concurreren met Nvidia en AMD. Intel bleef lang vaag over de precieze lancering van zijn eerste grafische kaarten, maar daar kwam op CES verandering in. De fabrikant liet weten dat de eerste Intel Arc Alchemist-GPU’s in het eerste kwartaal van dit jaar zouden verschijnen. Acer kondigde gelijktijdig een nieuwe Swift X aan waarin een Intel Arc-gpu zou zitten. Acer bleef echter vaag over de beschikbaarheid.

Uitstel, geen afstel

Nu ontdekte VideoCardz dat Intel plots alle vermelding van de Q1-lancering van Alchemist van zijn website heeft gehaald. De fabrikant spreekt enkel nog over 2022. Dat is frappant, aangezien Intel tijdens zijn presentaties wel vol vertrouwen over een lancering in het eerste kwartaal sprak. De onduidelijkheid doet ook vragen rijzen over de beschikbaarheid van de laptops van Acer.

lees ook

Eerste eigen GPU’s van Intel verschijnen eindelijk in laptops

Intel kondigde intussen wel een event aan op 10 mei genaamd VISion. De kans is groot dat de officiële lancering van Arc verschoven wordt naar dat event, waardoor we ten vroegste in Q2 kunnen uitkijken naar de GPU’s van Intel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home