Kyndryl verwacht over een jaar winstgevend te zijn

kyndryl

Kyndryl rapporteert optimistische jaarcijfers voor het fiscale jaar 2024. Het voormalige IBM-bedrijf verwacht tegen 2025 eindelijk winst te kunnen draaien.

Kyndryl maakte op 7 mei de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekend. Omdat Kyndryl zijn fiscale jaar afsluit op 31 maart, maakt het ook zijn jaarcijfers bekend. Kyndryl sloot het voorbije kwartaal af op een nettoverlies van 45 miljoen dollar, op jaarbasis kleurt de nettobalans 340 miljoen dollar in het rood.

Bij menig organisatie zou dat reden tot paniek zijn, maar CEO Martin Schröder is net zeer tevreden met de kwartaal- en jaarcijfers. Kyndryl ziet zijn verliescijfers drastisch verminderen. Vorig jaar rapporteerde het nog een nettoverlies van 737 miljoen euro over dezelfde periode. Enig minpuntje voor Kyndryl is dat de jaaromzet met zes procent daalde.

Winstgevend tegen 2025

Schröder is optimistisch dat het niet lang meer zal duren voordat zijn bedrijf zwarte cijfers mag inschrijven in de boekhouding. Dit jaar verwacht hij de omzet weer positief te kunnen ombuigen en Schröder legt maart 2025 op als deadline voor het eerste positieve kwartaal. Dat zal ook hoognodig zijn: geen enkele organisatie ter wereld kan eeuwig verlies blijven draaien.

“Fiscaal 2024 was een jaar van versnelling en prestatie voor Kyndryl. Aan het begin van ons nieuwe boekjaar zijn we overgestapt van transformatie naar groei. We richten ons nu op een eerdere terugkeer naar omzetgroei, in het vierde kwartaal van dit boekjaar”, zegt Schröder in zijn statement bij de jaarresultaten.

Woelige start

Kyndryl werd in 2021 afgestoten door IBM en vertegenwoordigt de voormalige infrastructuurbusiness van Big Blue. Het bedrijf kende een moeilijke start omdat het investeerders moest overtuigen met activiteiten die IBM liever kwijt dan rijk was. De consultingbusiness is de meest vruchtbare tak voor Kyndryl en het ziet de omzet daar met vijftien procent groeien.

Investeerders lijken Kyndryl stilaan in de armen te sluiten. De positieve vooruitblik van de CEO deed de aandelen met zes procent stijgen en op een jaar tijd ging de koers met 45 procent omhoog. Een eerste positieve nettoresultaat zou een belangrijke mijlpaal zijn voor Kyndryl en zorgen voor een stabiliteit die het jonge bedrijf nog niet gekend heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home