Kwartaalresultaten VMware blijven onder de verwachtingen

VMware Broadcom

De aandelen van VMware maken een kleine daling na het bekendmaken van de kwartaalresultaten. De totale omzet bleef onder de verwachtingen van investeerders.

VMware heeft gisterenavond zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 neergelegd. Die tonen een totale kwartaalomzet van 3,21 miljard dollar, een lichte stijging van een procent in vergelijking met Q3 2021. Met name de SaaS-diensten van VMware doen het zeer goed: de omzet uit deze businesstak steeg met twintig procent en is goed voor bijna een derde van de totale omzet.

CEO Raghu Raghuram zegt dat de resultaten in lijn liggen met de interne verwachtingen. Investeerders waren toch licht teleurgesteld over de omzet en winst per aandeel, die beide onder de verwachtingen van analisten bleven. Het resulteerde in een lichte daling van de aandelenkoers na het sluiten van de beurs.

Wachten op overname

VMware zit in een overgangsperiode. Het bedrijf staat op het punt overgenomen te worden door Broadcom voor een bedrag van 61 milard dollar, maar de deal wordt nog volop onderzocht door beleidsmaker in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Europa. De overname zou tegen het einde van het fiscale jaar 2023, dat Broadcom deze maand afgetrapt heeft, in kannen en kruiken moeten zijn.

VMware zou dan fuseren met de softwaredivisie van Broadcom. Naar alle verwachtingen zal de virtualisatie-expert wel onder eigen merknaam mogen blijven opereren. Tijdens VMware Explore stelde het bedrijf zijn nieuwe strategie voor, die de focus verlegt richting multicloud. Lees hier onze uitgebreide analyse.

lees ook

Van on-prem en public cloud naar soevereine regio’s en telco’s: VMware wil heersen in de multicloud

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home