Kape Technologies neemt ExpressVPN over voor 936 miljoen dollar

ExpressVPN

Kape Technologies neemt ExpressVPN over voor 936 miljoen dollar. ExpressVPN blijft zijn team wel uitbreiden en dienstdoen als aparte service.

Kape Technologies heeft aangekondigd dat het ExpressVPN overneemt voor 936 miljoen dollar, waarvan 237 miljoen in Kape-aandelen voor Peter Burchhardt en Dan Pomerantz van ExpressVPN. Op die manier bezitten de medeoprichters 14 procent aandelen van de gehele entiteit. De rest van het bedrag krijgt het bedrijf cash uitbetaald in de komende twee jaar.

Aparte service

ExpressVPN blijft dienstdoen als aparte service. Ook het team zal blijven groeien. Bijna de helft (48%) van de 290 werknemers van het bedrijf werkt nu op de Research en Development-dienst. Kape heeft echter commentaar op de Original Equipment Manufacturer (OEM)-deals van ExpressVPN met HP, HMD Global, Acer, Dynabook en Philips.  

Omzet en kruisbestuiving

De VPN-service heeft meer dan 3 miljoen klanten, waarvan meer dan 40 procent in Noord-Amerika. Tijdens 2020 draaide het bedrijf een omzet van 279 miljoen dollar, wat een groei was van 37 procent. Daarnaast was de waarde van het bedrijf voor alle aftrekposten 75 miljoen dollar of een verhoging van 35 procent waard. Die waarde noemen we ook wel EBITDA: Earnings Before Interest, Tax, Depreciation en Amortisation.

Volgens Kape zal er significante kruisbestuiving zijn op het platform, naast meerdere opportuniteiten op het vlak van omzet. Deze synergie zal ook de Customer Lifetime Value (CLV) verbeteren waardoor er bespaard kan worden op kosten tot wel 19 miljoen dollar in 2022. In 2023 zullen er op die manier 30 miljoen dollar minder jaarlijkse kosten zijn.

ExpressVPN onder de indruk

ExpressVPN geeft zelf aan dankzij de overname betere bescherming te kunnen bieden tegen een breder aanbod van dreigingen. “We zijn onder de indruk van Kape’s inzet om de privacy van gebruikers te beschermen”, geeft het bedrijf in een blogpost aan.

Kape heeft volgens ExpressVPN dan ook een goede reputatie voor het handhaven van het beleid van andere privacybedrijven onder hun grote vleugels. Het bedrijf kocht eerder al ZenMate en Cyberghost aan én is specialist in scareware onder de Crossrider-naam.

De gehele entiteit zal uit ongeveer zes miljoen abonnees bestaan.

lees ook

Van VPN naar zero trust: het verschil en de voordelen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home