Japanse regering investeert miljarden in binnenlandse chipproductie

Chip Japan

In de nieuwe begrotingsplannen van de Japanse regering wordt een enorm bedrag uitgetrokken om de binnenlandse chipproductie te versterken. Het gaat om een totaalbedrag van 774 miljard yen, wat neerkomt op 6 miljard euro.

Japan is op veel vlakken afhankelijk van halfgeleiders. In het land zijn bijvoorbeeld de technologiebedrijven Sony en Nintendo te vinden. Bovendien zijn ook een aantal automerken gevestigd in het land, die eveneens halfgeleiders nodig hebben in de productie.

Aangezien de wereld al lange tijd kampt met een chiptekort, zijn nieuwe investeringen meer dan welkom. De Japanse regering besluit in ieder geval al zijn eigen chipproductie op pijl te houden door maar liefst 6 miljard euro te investeren.

Japan al sterke positie

In de semiconductormarkt is Japan met het bedrijf TSMC al sterk vertegenwoordigt. Door de nieuwe investeringen zal het land die sterke positie zeker kunnen behouden. TSMC helpt daar zelf ook aan mee. Het bedrijf bundelt namelijk de krachten met Sony om tegen 2024 chips te produceren in een nieuwe chipfabriek in Japan.  

lees ook

Waarom het chiptekort maar blijft voortduren

De investeringsplannen van Japan maken het moeilijker voor Europa om de ambities voor de chipproductie te halen. De Europese Unie wil namelijk dat één op vijf microchips tegen 2030 van een Europese band rolt. Daartoe zijn nieuwe chipfabrieken in Europa nodig.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home