‘Investeringen in technologie groeien met 6 procent in 2021’

Gartner voorspelt een groei van zes procent in de totale technologiemarkt het komende jaar. Daarmee wordt het verlies van dit jaar gecompenseerd.

Marktanalysebureau Gartner verwacht dat de totale IT-markt in 2021 zal groeien tot 3,9 biljoen dollar. Dat zou een stijging zijn van 6,2 procent. In 2020 daalde de markt onder invloed van de coronapandemie met 3,2 procent.

Volgens Gartner hebben organisaties het afgelopen jaar vooral ingezet op het behoud van hun zaak. Ze moesten zich snel aanpassen om telewerk te faciliteren en social distancing te implementeren. Dat lukte in de meeste gevallen maar de aanpassingen gingen ten koste van andere geplande investeringen. Structurele investeringen in nieuwe technologie kwamen op de lange baan terecht.

Investeren voor groei

Dat zou dit jaar veranderen. Nu IT-specialisten de tijd hebben gehad om de situatie te analyseren, kunnen ze opnieuw inzetten op investeringen die op lange termijn herstel en groei zullen drijven. Onder impuls daarvan rekent Gartner erop dat de daling van dit jaar ruimschoots wordt gecompenseerd.

lees ook

De PC-markt groeit voor het eerst in 10 jaar tijd

De grootste verwachtte groei is voor enterprise software, met een stijging van 8,8 procent. Ook het segment van toestellen kijkt naar een mooie groei met 8 procent. In beide gevallen is het toegenomen telewerk de katalysator. Daarbij aansluitend voorspelt Gartner nog een stijging van 4,5 procent voor communicatiediensten, 6,2 procent voor datacenters en 6 procent voor algemene IT-diensten.

2022

De groei zou zich ook in 2021 doorzetten, al ziet Gartner tegen dan een afname van de snelheid. Een extra 4,2 procent groei over de hele IT-markt moet de totale waarde ervan wel over de 4 biljoen tillen naar 4,1 biljoen. Het segment van enterprise software blijft de sterkste stijger, met een voorspelde boost van 10,2 procent. De toestellenmarkt zou in 2022 stabiliseren met een bescheiden groei van 1,3 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home