Intel past lanceringsdatum Raptor Lake aan

Intel past de planning voor de Raptor Lake-laptopchips aan. Het gaat eens niet om een vertraging: de fabrikant schuift de roadmap naar voren in de hoop wat extra centen te rapen voor het einde van het fiscaal jaar.

Intel reageert op zijn slechte tweede kwartaal door de planning voor Raptor Lake aan te passen. Raptor Lake-laptopchips moeten nu nog dit jaar verschijnen in de plaats van begin volgend jaar.

Dichter bij de desktop

Raptor Lake is de codenaam voor de dertiende generatie van Intelchips. De processors volgen Alder Lake op. Intel was van plan om Raptor Lake voor de laptop pas begin 2023 uit te brengen. De desktopchips stonden wel op de planning voor het einde van dit jaar.

lees ook

Intel Core of AMD Ryzen: wat kies je best voor je laptop?

Die aanpak volg een gekend stramien. De desktopchips zijn meer nicheproducten maar genereren bij lancering heel wat buzz. Ze tonen waartoe een nieuwe chipgeneratie instaat is. De laptopveriant wordt dan aangekondigd in de marge van CES in Las Vegas, waarna laptopfabrikanten op die aankondiging kunnen meesurfen met eigen toestellen.

Voorsprong

Nu schuift Intel de laptopchiplancering dus meer richting de onthulling van de desktopchips. Intel lijkt zo te hopen dat fabrikanten nog voor de eindejaarsperiode al Raptor Lake-laptops op de markt kunnen brengen. Dat moet hopelijk voor extra verkoop zorgen, die op zijn beurt de cijfers voor Intel moet rechttrekken.

De vraag is maar in welke mate Raptor Lake al in volume van de band zal rollen en hoeveel laptops met de nieuwe chips beschikbaar zullen zijn. Intel hoopt in ieder geval een voorsprong te kunnen nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home